Električno kolo

Električno kolo – izkušnja, ki nadgrajuje vožnjo s klasičnim kolesom

električno-kolo-izkušnja

Električna kolesa niso tako drugačna od običajnih koles. Obe vrsti delujeta na zelo podoben način in če že znate voziti običajno kolo, vam bo električno kolo takoj postalo domače.

Obstaja pa nekaj ključnih razlik med električnimi in navadnimi kolesi, ki jih je treba upoštevati in bodo poskrbele za čisto drugačno izkušnjo kolesarjenja. Poglejmo, zakaj je vožnja z e-kolesom „nadgrajena“ in še boljša izkušnja.

Kaj je električno kolo?

Električno kolo ali e-kolo je vrsta kolesa, ki je opremljeno z električnim motorjem, baterijo in (običajno) zaslonom. Skupaj se ti deli imenujejo električni pogonski sistem.

E-kolesa delujejo zelo podobno kot klasična kolesa, saj zahtevajo, da uporabnik po potrebi vozi, poganja pedala in zavira. Večina e-koles zahteva, da kolesar še vedno pedalira, čeprav z električno pomočjo. Nekatera e-kolesa imajo loputo za plin in delujejo na podoben način kot električni skuter.

Največja razlika med električnimi kolesi in običajnimi kolesi je v tem, da je prva lažje pospešiti in zahtevajo manj napora za vožnjo. Motor pomaga poganjati kolesarja naprej in zagotavlja dodatno pomoč na sicer težkem terenu, predvsem na tistih neskončno visokih hribih.

Kakšno je torej električno kolo v primerjavi z običajnim kolesom? Je enega lažje voziti kot drugega? Kakšne so dejanske izkušnje vožnje z električnim kolesom?

Konstrukcija in deli

Električna kolesa so videti skoraj povsem enako kot navadna kolesa. Imajo okvir, dve kolesi, sedež, prestave in številne enake dodatke.

A imajo še tri ključne dele:

  • Baterijo
  • Motor
  • Zaslon (včasih)

Baterija je na nek način nameščena na okvir in je pogosto odstranljiva.

Motor se nahaja bodisi na enem od koles (imenovan pogon v pestu) bodisi na sredini okvirja (imenovan srednji pogon). E-kolesa s pogonom v pestu so videti zelo podobna običajnim kolesom – saj so v bistvu menjalniki – vendar tehtajo več. Električna kolesa z motorji s srednjim pogonom bodo videti nekoliko bolj zajetna kot običajna kolesa, lažja od tistih s pogonom v pestu.

kje se nahaja motor pri e-kolesu
Možne pozicije motorjev (VIR 1)

Zaslon se uporablja za nadzor električnih delov. Izberete lahko različne načine vožnje in spremenite količino pomoči, ki jo nudi električno kolo. Kar zadeva videz, morda ne boste opazili velike razlike, saj dandanes vse več običajnih koles vključuje tudi nekakšen zaslon.

Zaradi teh dodatnih delov so električna kolesa težja od navadnih koles. Razlika je lahko od 5 do 10 kilogramov, odvisno od vrste e-kolesa, ki ga imate.

Hitrost

Takoj ovrzimo enega od mitov o električnih kolesih: električna kolesa niso nič bolj sposobna doseči visokih hitrosti kot navadna kolesa. Če bi dva kolesarja, eden z e-kolesom in drugi z običajnim kolesom, začela na vrhu strmega hriba, bi na koncu dosegla podobne hitrosti.

Čudovita prednost e-kolesa je, da vam bo omogočilo doseganje teh hitrosti veliko hitreje in lažje kot prej. Na navadnem kolesu se boste morda morali res potruditi pri vrtenju pedal, preden boste lahko dosegli 25 km/h (ali upali na velik spust).

Kakšna je izkušnja vožnje z e-kolesom? Strašljiva? Razburljiva? Znana?

Večinoma je vožnja z električnim kolesom podobna vožnji z navadnim kolesom: vrtite pedala, krmilite, zavirate, parkirate itd. Občutek je tako podoben, da boste najverjetneje lahko takoj vozili električno kolo, če že znate voziti navadnega!

Vendar obstaja nekaj zelo subtilnih razlik med vožnjo obeh vrst koles.

Prva je ta, da imajo električna kolesa motor, ki se običajno vklopi, ko začnete vrteti pedala. Sodobni motorji za e-kolesa so tako subtilni, da boste komaj opazili prehod z ročne moči na pomoč.

kolesarjenje z električno pomočjo
Električna pomoč se vklopi, ko sami poganjate pedala (VIR 2)

Ko gre za poganjanje pedal, boste morda sami uporabljali hitrejšo kadenco na e-kolesu. To je dobro za baterijo, saj bodo dodatni vrtljaji pomagali ohranjati baterijo napolnjeno.

Prav tako boste morali biti nekoliko bolj pozorni na svojo držo med vožnjo z električnim kolesom. Izogibajte se vstajanju in pritiskanju na pedala, kot bi to storili z običajnim kolesom na težkem terenu. To bo povzročilo nihanje kolesa, kar lahko povzroči zmedo notranjih senzorjev. Bolje je, da se preprosto usedete, sprostite in pustite, da motor opravi svoje delo.

Pravzaprav je velika razlika v tem, da teh običajno težavnih delov ceste skoraj ne boste opazili. Hribi, dolge razdalje, veter, stvari, ki se jih običajni kolesarji sicer bojijo, boste premagovali z lahkoto.

Vzdrževanje

Kar zadeva standardne komponente – dele, ki si jih delijo električna in navadna kolesa – bodo vzdrževanje in popravila praktično enaka. Z električnim kolesom lahko še vedno zamenjate prazno pnevmatiko, prilagodite zavore itd. tako preprosto kot z običajnim kolesom. Ko ste v dvomih, vam bodo kolesarske trgovine vedno lahko pomagale.

Največja razlika pri vzdrževanju obeh se pojavi, ko je treba pogledati električne komponente. V teh primerih kolo raje odpeljite na strokoven servis.

Na srečo so električne okvare redke – redkejše od običajnih težav s kolesom – in običajno obstaja nekakšna garancija proizvajalca.

S pravilno nego lahko svoje e-kolo ohranite v dobrem stanju številna leta. Baterija za e-kolesa, če zanjo skrbite in jo pravilno uporabljate, lahko zdrži več kot 4-5 let, preden jo je treba zamenjati!

Zdravje in vadba

zdravstvene koristi e-kolesarjenja
Zdravstvene koristi (VIR 3)

Čeprav ne moremo zanikati, da električna kolesa zahtevajo manj fizičnega napora in kondicije, to ne pomeni, da električna kolesa goljufajo. Resnica je, da LAHKO telovadite med vožnjo z električnim kolesom in izkoristite vse zdravstvene koristi, ki jih lahko omogoča vožnja z navadnim kolesom.

V primerjavi z običajnim kolesarjem porabi povprečen voznik električnega kolesa 25 % manj kalorij. Toda če upoštevate, da električni kolesarji v povprečju vozijo na daljše razdalje – 50 % več po tej študiji (4) – je razlika med porabljenimi kalorijami manjša.

Druge študije potrjujejo, da je vožnja z električnim kolesom še vedno odličen način za izboljšanje splošnega zdravja. Tveganje za srčno-žilne bolezni, raka in številne druge oblike prezgodnje umrljivosti je manjše pri tistih, ki vozijo električna kolesa.

Bodimo iskreni: vožnja z navadnim kolesom v hrib bo zagotovo boljša vadba kot z električnim kolesom. Toda za večino ljudi je takšna vadba pretirana. Že to, da vsak dan s kolesom prevozite 15 do 30 klimoterov, je več kot dovolj za izboljšanje splošnega zdravja in dobrega fizičnega počutja.

Varnost

Pri vožnji z električnim kolesom je treba upoštevati nekaj dodatnih varnostnih napotkov. Večina teh velja za začetnike, ki niso vajeni vožnje z višjimi hitrostmi.

Ko vozite pri višjih hitrostih, morate biti veliko bolj pozorni na svojo okolico. Če se nameravate vključiti v promet, se jo morate zavedati, saj so trčenja kolesa in avtomobila resna težava.

Večina resnih kolesarjev, ki so vajeni vožnje z velikimi hitrostmi, se te potencialne nevarnosti že zaveda. Vedo, kaj storiti, da se zaščitijo.

Toda novinci, ki se vozijo z električnimi kolesi, morda še niso tako spretni. Naša, slovenska študija (5) je pokazala: ko novi kolesarji začnejo dosegati visoke hitrosti, se lahko znajdejo v nevarni situaciji. Vozniki električnih koles so še posebej ogroženi, saj lahko lažje dosežejo višje hitrosti.

električno-kolo-veselje

Ali naj kupim električno kolo?

Odgovor bi moral biti preprost: če ste pripravljeni porabiti nekaj denarja in potrebujete bolj trajnostno, zanesljivo obliko prevoza, potem ja: kupite e-kolo! So enostavni za uporabo, okolju prijazni, predvsem pa zelo uporabni. Pazite samo, da boste kupili res kakovostno e-kolo, npr. kolo vrhunske blagovne znamke Puch.

Bodimo odkriti: za nakup električnega kolesa se odločite le, če ga nameravate uporabljati. To ni igrača, ki jo vsake toliko potegneš iz garaže, da se odpraviš na veselo vožnjo. To je resna (in včasih draga) oblika osebnega prevoza, ki jo lahko zelo izkoristite. Tako uporabni so, da postajajo resni tekmeci običajnim avtomobilom.

  • VIR (1) Corvallis Electric Bicycles
  • VIR (2) Six Three Zero
  • VIR (3) Juiced Bikes
  • VIR (4) Science Direct
  • VIR (5) Researchgate

MORDA VAM BO VŠEČ

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več iz kategorije:Električno kolo