Električno kolo

Retro se vrača – izgled legendarnega mopeda, funkcionalnost sodobnega električnega kolesa: E-kolo Tomos Flexer

Dragi dijaki in študentje,

ste vedeli, da so vaši starši in verjetno tudi vaši stari starši v mladih letih vozili in naravnost oboževali mopede Tomos?

Na hitro o legendarnih Tomos mopedih

Tomosovi mopedi, predvsem modela APN4 in APN 6 (več zgodovine TUKAJ) so bili v nekdanji Jugoslaviji in kasneje v Sloveniji zelo priljubljeni zaradi več razlogov.

 • Bili so cenovno ugodni. Tomosovi mopedi so bili vedno med cenejšimi možnostmi za prevoz, zaradi česar so bili dostopni za mlade in študente.

 • Bili so praktični. Tomosovi mopedi so bili lahki in enostavno jih je bilo parkirati, kar je bilo pomembno za tiste, ki so živeli v mestih.

 • Bili so zabavni za vožnjo. Tomosovi mopedi so bili hitri in lahki, kar je lahko bilo zabavno za mladostnike, ki so iskali način za prevoz, ki je hkrati tudi zabaven.

Tomosovi mopedi so bili tudi simbol mladosti in svobode. Mnogi mladostniki so jih videli kot način, da se izognejo realnosti odraslega življenja in se počutijo svobodno.

Toda Tomosovi mopedi so bili priljubljeni tudi zaradi drugih razlogov. Bili so dobro zasnovani in izdelani, kar je prispevalo k njihovi zanesljivosti in trajnosti. Bili so tudi prilagodljivi in jih je bilo mogoče enostavno prilagoditi željam lastnika.

Vse te lastnosti so prispevale k temu, da so bili Tomosovi mopedi v nekdanji Jugoslaviji in kasneje v Sloveniji zelo priljubljeni. Še danes so mnogi ljudje nostalgični, ko govorimo o Tomosovih mopedov in jih vidijo kot simbol nekdanjega časa.

Tomos_APN

Legendarni Tomos APN4 (1)

A na srečo se legenda vrača. Zato imate tudi danes mladi možnost spoznati legendarni moped, le v novi, bolj sodobni in še bolj funkcionalni obliki.

Predstavljamo vam urbano e-kolo Tomos Flexer, s katerim bo pot do šole ali fakultete nadvse prijetna, učinkovita in predvsem lahkotna!

Kaj prinaša električno kolo Tomos Flexer?

Urbano električno kolo združuje najboljše iz sveta motornih vozil in električnih koles. Zasnovano za lahkotno in udobno vožnjo je odlična izbira za vse mlade in mlade po srcu.

Urbano električno kolo Tomos Flexer ima oblikovan ergonomski sedež, močno baterijo (720 Wh) in napredne sisteme vzmetenja, kar omogoča prijetno in gladko vožnjo ne glede na vrsto podlage. Ne glede na to, ali se vzpenjate po hribu ali spuščate po dolini, vozite po zasneženi cesti, makadamski ali blatni poti, ali pa imate s seboj prijatelja ali težke torbe, smo prepričani, da bo vsaka pot z Flexerjem doživetje polno zadovoljstva.

FLEXER-CRNI

Zakaj za pot do šole ali fakultete (in ostalih opravkov) izbrati prav e-kolo Tomos Flexer?

E-kolo Tomos Flexer, ki po izgledu spominjajo na retro moped, je za vse vas najstnike in mladostnike privlačna izbira iz številnih razlogov:

 • Je ekološko in prijazno do okolja. E-kolo ne oddaja izpušnih plinov in je zato bolj prijazno do okolja kot avtomobili ali skuterji. To je pomemben dejavnik za vse vas, ki vam je mar za naše okolje in na koncu našo prihodnost.

 • Je cenejše od avtomobilov ali skuterjev. Cena Tomos električnega kolesa je nižja kot cena avtomobila ali skuterja, zato je to lahko dobra možnost za vse, ki imate omejen proračun.

 • Je bolj praktičen kot avtomobili ali skuterji. Tomos Flexer je lažji in bolj preprosto ga je parkirati kot avtomobile ali skuterje. To je lahko pomembno za tiste, ki živite v mestnih središčih, kjer je težko najti parkirno mesto.

tomos-flexer-d

 • Je zabavno za vožnjo. E-kolo Flexer je hitro in lahko, zato so lahko tudi nadvse zabavno za vožnjo. Sprostite se in tudi med vožnjo pozabite na morebiten stres pri opravljanju testov in izpitov.

 • Ne potrebujete vozniškega izpita. Sicer Flexer ne bo presegel 25 km/h na uro, a za razliko od avtomobila ali skuterja ne potrebujete vozniškega izpita. Pa še po kolesarskih stezah se lahko vozite! Odlično za jutranjo gnečo, kajne?

 • Lahko se lažje in hitreje pripeljete v šolo ali na fakulteto. To je lahko pomembno za vse, ki živite daleč od šole ali fakultete.

 • Lahko se lažje in hitreje pripeljete do prijateljev ali na zabave. Če se radi družite s prijatelji, obiskujete kulturne dogodke in koncerte, je Flexer idealno prevozno sredstvo.

 • Lažje in hitreje ujamete tudi treninge ali druge aktivnosti. Če ste dejavni v športu ali drugih športnih in ostalih aktivnostih, je Tomos Flexer več kot odlična izbira, zaradi katere ne boste več zamudili nobenega treninga.

In nenazadnje – retro je IN!

flexer sprednji del

Ostale prednosti e-kolesa Tomos Flexer pred klasičnimi mopedi in skuterji

 1. Nižji obratovalni stroški: Električna kolesa imajo običajno nižje stroške obratovanja kot mopedi na bencin. Ni potrebe po nakupu bencina, kar pomeni manjšo porabo in nižje stroške vzdrževanja, saj ni potrebe po rednih menjavah olja.

 2. Boljša okretnost in lažje ravnanje: Električna kolesa so običajno lažja in bolj okretna kot mopedi. To omogoča boljšo manevriranje v mestih, lažje premikanje skozi prometne zastoje in lažje upravljanje na ozkih cestah.

 3. Tišje delovanje: Električna kolesa delujejo tišje v primerjavi s klasičnimi mopedi na bencin. To prispeva k zmanjšanju hrupa in lahko pripomore k bolj prijetnemu urbanemu okolju.

 4. Boljša energetska učinkovitost: Električna kolesa so običajno bolj energetsko učinkovita, kar pomeni, da večji delež energije iz vira napaja kolo v primerjavi z mopedi na bencin. To lahko pripomore k večji učinkovitosti porabe energije.

 5. Manj vzdrževanja: Električna kolesa imajo manj gibljivih delov v primerjavi z motorji na notranje zgorevanje, kar pomeni, da imajo lahko manjšo potrebo po vzdrževanju. Ni potrebe po menjavi olja, zaganjača, izpušnega sistema itd.

tomos-flexer-w

 1. Zdravstveni vidiki: Vožnja s kolesom, tudi električnim, je odlična oblika telesne vadbe. Če je zdrav življenjski slog pomemben, lahko električno kolo spodbudi k redni telesni aktivnosti.

 2. Dostop do posebnih območij: V nekaterih mestih so električna kolesa lahko upravičena do dostopa do posebnih območij, kjer so morda omejeni drugačni motorizirani prevozni sredstva.

Tomos Flexer že čaka v vaši poslovalnici!

Vabimo vas, da preizkusite električno kolo Tomos Flexer na brezplačni testni vožnji. V eni od naših trgovin vam bodo strokovnjaki z veseljem predstavili to inovativno kolo in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Na testni vožnji boste lahko preizkusili naslednje:

 • Zmogljivost električnega motorja
 • Udobje sedeža in vzmetenja
 • Doseg baterije
 • Varnostne funkcije

fLEXER

Če vas bo vožnja navdušila, lahko električno kolo Tomos Flexer kupite tudi na obroke.

Za brezplačno testno vožnjo se prijavite na Newbike spletni strani ali nas pokličite. Prijavite se še danes in doživite vožnjo prihodnosti!

MORDA VAM BO VŠEČ

Comments are closed.

Več iz kategorije:Električno kolo