Električno kolo

Teža električnega kolesa oz. zakaj so e-kolesa težja od običajnih?

Električna kolesa imajo veliko prednosti. Manj obremenilna so za vaše sklepe in zmanjšajo bolečine v hrbtu in vratu v primerjavi z drugimi kolesi. Ko jih primerjate z avtomobili pa boste videli, da so resnično stroškovno učinkovita in okolju prijazna. A obstaja ena, mogoče negativna stran električnih koles … Teža električnega kolesa, ki pa je lahko tudi velika prednost.

Zakaj so električna kolesa tako težka?

Električna kolesa so težka zaradi dodatne opreme in težjega okvirja. Motor, baterija, zaslon, nadzorni sistem in napeljava skupaj prispevajo k temu, da je kolo težje. Dodatna teža je dodana okvirju, da drži motor in omogoči, da je kolo okretno tudi pri visokih hitrostih.

Deli električnega kolesa, ki dodajo težo

Poznamo različne dele, ki sestavljajo električno kolo, toda kaj je funkcija teh komponent in zakaj so potrebne za električna kolesa? Vsak od teh delov namreč doda tudi določeno težo.

katero-električno-kolo-kupiti-naslovna

VIR Puch

Motor

Motor poveča težo vašega kolesa do 8 kg. Deluje tako, da električno energijo pretvori v mehansko, kar poganja vaše kolo. Če odprete motor, boste videli žice, navite okoli niza polov v krogu. To se imenuje “stator”. Ko krmilnik motorja črpa tok iz baterije, elektrika vstopi v žice in postane elektromagnet.

Na rotor so pritrjeni trajni magneti. Tok teče skozi elektromagnete v krožnem vzorcu, odbija in privlači trajne magnete, tako da se vrtijo. To proizvaja navor, ki obrača elemente na kolesu, ki jih običajno vrtite samo s poganjanjem pedal.

Vrste motorjev za e-kolesa

Obstajata dve vrsti motorjev: srednji pogon in motor v pestu. Srednji pogon je običajno nekje na sredini vašega kolesa in ima verigo, ki pomaga obračati kolesa. Pesto motor vrti sama kolesa in je pritrjen na pesto spredaj ali zadaj.

Motorji v pestu so lahko lažji za manj izkušene kolesarje, ker zahtevajo manj prestavljanja. Srednji pogoni povečajo doseg vaše baterije, ker prestavljanje izboljša učinkovitost. Prav tako je lažje zamenjati pnevmatiko, če imate motor s srednjim pogonom.

Baterija za e-kolesa

Baterije na električnem kolesu tehtajo med približno 2 kg in 3,5 kg. Baterija na električnem kolesu shranjuje energijo za uporabo vašega kolesa. Črpa moč v motor, da se pretvori iz elektromagnetne energije v mehansko energijo.

Nekaj dejstev o bateriji

  • Z enim polnjenjem baterije lahko prevozite od 35 do 80 km
  • Za polnjenje baterije vašega kolesa potrebujete od 3,5 do 6 ur
  • Kolesarska baterija zdrži več kot 500 polnjenj, ki dosežejo polno zmogljivost
  • Za polnjenje baterije potrebujete 400-500 vatnih ur
  • Nekatere baterije se polnijo, ko zavirate ali se spuščate navzdol, kot pri hibridnem avtomobilu, vendar je to napredna funkcija in vas bo stala nekaj sto evrov več
komponente e-kolesa

Komponente, ki prispevajo k teži (VIR 1)

Nadzorni zaslon

Z zaslonom lahko nadzirate izhodno moč vašega kolesa. Deluje kot računalnik, ki vam pomaga uravnavati delovanje motorja in baterije. Tam lahko vidite raven baterije in hitrost ter nastavite količino električne pomoči, ki jo želite prejeti od moči motorja.

Krmilni sistem

Krmilni sistem pošilja signale in izbire krmilnega zaslona motorju. Ta nadzoruje, kdaj motor deluje in kako močno. Globalno obstajajo tri vrste krmilnih sistemov, poleg nekaterih različic. To so poganjanje samo na plin, poganjanje z električno pomočjo in dvojno krmiljenje.

Poganjanje samo na plin

Ti krmilni sistemi so preprosti in pogosto cenejši od drugih sistemov, so pa bolj pogosti v ZDA. Preprosto zavrtite ali potisnite ročico za plin s palcem. V precej evropskih državah so ti sistemi prepovedani.

Električna pomoč

Ti so najbolj pogosti v Evropi in začnejo napajati vaš motor šele, ko začnete vrteti pedala. Ta kolesa imajo res velik doseg za baterije, ker se ne zanašate samo na moč motorja, da potisnete kolo naprej.

Vendar to pomeni, da motorja ne boste mogli maksimalno izkoristiti v težkih pogojih vrtenja pedal. Na primer, če ne morete spraviti kolesa v hrib, ker je prestrmo, se motor ne bo zagnal.

Dvojni krmilni sistemi

Ti združujejo sistem za električne pomoči in plina. Ena od težav je, da včasih morate pogledati stran, da spremenite nastavitve na nadzornem zaslonu. Med kolesarjenjem je to lahko nevarno.

Kljub temu je to najboljši sistem, saj združuje prihranek energije sistem z električno pomočjo z nadzorom in priročnostjo sistema za nadzor plina.

klasifikacija e-koles

Globalno gledano obstajajo e-kolesa s tremi vrstami nadzorov poganjanja – plin, električna pomoč ali kombinacija (VIR 2)

Ožičenje

Ožičenje se preprosto nanaša na fizični material, ki povezuje vse različne kompnente električnega kolesa. Tehta najmanj od vseh delov, vendar še vedno prispeva k temu, da je e-kolo težje od klasičnega kolesa, saj klasična kolesa le-tega ne potrebujejo.

Široke pnevmatike povečajo težo

Poleg vseh komponent, povezanih s pospeševanjem, ima električno kolo pogosto širše pnevmatike. To pripomore k manevriranju in vam omogoča trdnejšo in varnejšo vožnjo, tudi pri povečani hitrosti. Čeprav ne bodo tehtale toliko več kot običajne pnevmatike za kolesa, vsak gram dodatne teže poveča skupno težo.

Kako teža električnega kolesa pomaga pri manevriranju?

Glavna prednost električnega kolesa je povečanje hitrosti. Električno kolo drvi veliko hitreje kot kolo, ki ga poganja samo človeška energija.

Vendar ima lahko vsa ta hitrost pomanjkljivost, še posebej, če je kolo še posebej lahko. Glavna pomanjkljivost je tako manevriranje. Težje obvladujete lažje kolo, tudi če se premika z enako hitrostjo kot težje kolo.

Zakaj? Izhaja iz Newtonovega drugega zakona, skupaj z drugimi silami in ovirami, ki ovirajo okretnost vašega kolesa.

močni okvirji e-kolesa

E-kolesa imajo močne okvirje (VIR 3)

Newtonov drugi zakon

Verjetno že veste, da je potrebna večja sila, da se težji predmet premika z večjo hitrostjo. Navsezadnje je lažje vreči nekaj, kar tehta 2 kg, kot vreči nekaj, kar tehta 10.

In enako velja za spremembo smeri predmeta. Predstavljajte si, da vam proti vam zvit kos papirja. Z lahkoto ga boste umaknili, če pa vam nekdo vrže desetkilogramsko utež, bo veliko težje spremeniti smer.

Ko se torej vozite s kolesom, ima majhen zasuk kolesa velik učinek na lahkem kolesu, manjši pa na težjem kolesu. Ta dodatni nadzor pomeni, da je varnejši za električna kolesa, ki so nekoliko težja.

Moteče sile in ovire

Če vam je lažje preusmeriti lažje kolo in ima njegovo obračanje večji učinek kot druge sile in predmeti okoli, lahko kolo skrenete s smeri, če je lažje.

Na kolesu, ki je izjemno lahko, a ima še vedno električni motor, bi lahko drveli s hitrostjo 30 km na uro in že majhen kamen na cesti bi vas lahko zbil s smeri ali s kolesa. Na težjih kolesih vam za kaj takega ni treba skrbeti.

Teža električnih koles v prihodnosti se bo najbrž zmanjšala

Električna kolesa so torej težja od običajnih koles zaradi vseh dodatnih komponent, zaradi katerih so motorizirana in električna. Čeprav so težja, jih je vseeno lažje poganjati, ker uporabljate električni motor. Lahko električno kolo ta trenutek bo dražje ali pa ne bo imelo tako močnega motorja.

Upajmo, da bo tehnologija električnih koles sčasoma toliko napredovala, da bomo lahko vozila lažja električna kolesa, hkrati pa ne bomo žrtvovali moči motorja. Vabljeni na testno vožnjo!

  • VIR (1) Liv Cycling
  • VIR (2) The Roundup
  • VIR (3) Sixthreezero

MORDA VAM BO VŠEČ

Comments are closed.

Več iz kategorije:Električno kolo