Električno kolo

Moč električnega kolesa – je 250-vatni motor dovolj?

moč-električnega-kolesa-naslovna

Če se ravno odločate za nakup novega električnega kolesa, boste morali upoštevati veliko dejavnikov, pri čemer je eden najpomembnejših prav moč motorja. Če kupujete e-kolo srednjega ali vrhunskega razreda ali takšno, ki stane okoli 3000 € ali več, imate običajno motor, ki je močnejši od 250 vatov.

A če kupujete prvo, začetnikom prijazno osnovno e-kolo, je 250 vatov morda vse, kar boste potrebovali. Je torej 250-vatni motor dovolj za električno kolo ali bi morali denar porabiti za kaj boljšega?

Odgovor je odvisen od tega, kje in kako nameravate uporabljati svoje e-kolo. Zaradi priljubljenosti tega vprašanja smo pripravili ta prispevek, v katerem razpravljamo o tem, kaj morate vedeti, ko gre za moč in zmogljivost motorja. Ko boste prispevek prebrali, boste razumeli, kaj je 250-vatni motor, kako se lahko motorji z 250 vati razlikujejo med seboj in navsezadnje, koliko moči potrebujete za vašo vožnjo.

električno-kolo-puch
VIR Puch

Kako se meri moč motorja?

Dejstvo je, da ni standardnega merilnega sistema za določitev moči motorjev električnih koles. Obstajajo standardne merske enote, o katerih bomo podrobneje razpravljali. Čeprav so merske enote na splošno enake, sestavljene so iz vatov in navora, dejanska lestvica in način merjenja nista.

Vati

Če želite razumeti, kako se meri moč motorja, začnite z vati. Vat je ena izmed najbolj splošno priznanih enot za moč in se uporablja za merjenje številnih vrst elementov, vključno z elektriko. Večja kot je moč (pogosto izražena kot W), večja moč je v merjenem predmetu ali snovi.

Večinoma meritev vata za motorje električnih koles pomeni, koliko energije lahko motor ustvari ali neprekinjeno porabi, ne da bi se pregrel, preobremenil ali kako drugače pokvaril.

Vendar je to splošno pravilo. Mnogi proizvajalci e-koles se odločijo za navedbo najvišje moči namesto neprekinjene moči. Najvišja moč v vatih je količina energije, ki jo lahko skupaj prenese motor, preden pride do okvare, požara, zaustavitve ali večje poškodbe. Medtem ko je neprekinjeno merjenje omejitev na motorju, ki omogoča njegovo uporabo za nedoločen čas, je največja moč v vatih samo za kratka obdobja uporabe.

Najvišja moč je pogosto dvojna in včasih trojna moč neprekinjene moči. Da bi bila motor in e-kolo bolj privlačna za stranke, nekateri proizvajalci navedejo največjo izhodno moč namesto neprekinjene izhodne moči. Vedno preverite, kako proizvajalec na svoji spletni strani navaja izhodno energijo. Če pa ne morete ugotoviti, kako je izražena moč, lahko upoštevate tudi navor.

moč električnega kolesa v vatih
Za kaj je najbolj primerno 250-vatno kolo (VIR 1)

Navor

Navor, merjen z njutni na meter ali na kratko Nm, je alternativno in doslednejše sredstvo za merjenje moči motorja za številna električna kolesa. Namesto merjenja čiste energije navor meri, koliko sile se uporabi za zasuk predmeta okoli določene osi. Za določitev moči motorja v vatih uporabite navor.

Moč v vatih je enaka navoru, pomnoženemu z vrtljaji na sekundo. Če os motorja zavrtite hitreje, ustvarite več moči v vatih, medtem ko če os motorja zavrtite počasneje, ustvarite manj moči v vatih. To je eden od glavnih problemov, ki nastanejo pri merjenju moči motorja: ko navedejo neprekinjeno ali najvišjo moč, kakšni so bili vrtljaji na minuto ali RPM, uporabljeni za ustvarjanje ocene moči?

Število vrtljajev na minuto se bo razlikovalo glede na to, kako merite proizvodnjo moči, vendar je ena konstanta navor. Ne glede na število vrtljajev na minuto bo skupni navor ostal enak. Ko spremenite izhodno moč motorja, ne prilagajate navora, ampak število vrtljajev na minuto.

S konstantnim faktorjem navora ali Nm postane veliko lažje primerjati zmogljivost motorja enega električnega kolesa z drugim. Zato v naših pregledih na splošno primerjamo motorje tako, da preučujemo njihov izhodni navor in ne njihovo moč v vatih. Več kot imate navora, manj morate vrteti motor, kar pomeni, da je manjša verjetnost, da se bo vaš motor pregrel, ko se poskušate povzpeti na zahteven hrib ali hitro pospešiti.

Zdaj, ko ste vse to prebrali, lahko lažje razumete, zakaj je težko ugotoviti, ali je 250-vatni motor dovolj dober in močan za vašo izbiro e-kolesa.

moč električnega kolesa primerjava
Primerjava med 250 in 500 vati (VIR 1)

Zakaj motorji z enako oceno ne nudijo enake zmogljivosti?

Navor je način za merjenje moči v vatih motorja, vendar ni komponenta, ki določa skupno moč motorja. Namesto tega morate preučiti dva nova elementa: zunanjo baterijo in notranji krmilnik.

Ali moram imeti pri sebi dodatne baterije

Na voljo so tudi dražja e-kolesa z zamenljivimi baterijami, ki vam omogočajo, da imate s seboj dodatke za daljši doseg – ali jih pustite priklopljene na polnilnik, ko niso v uporabi. Skratka: če imate rezervne baterije, lahko bistveno povečate doseg in s tem moč.

Če kupujete razmeroma poceni električno kolo, je to pomembno vprašanje. Mnoga od teh koles so opremljena z dodatnimi baterijami, ki jih lahko kupite posebej, da bo vaša vožnja trajala dlje, zato je vredno razmisliti, ali morate pred nakupom kolesa plačati dodatne baterije. Če je denarja malo in vaš proračun omogoča le eno baterijo, predlagamo, da poskrbite, da bo dovolj zmogljiva, da vam bo omogočila nekaj ur vožnje, ne da bi jo morali ponovno polniti. Če vašemu kolesu zmanjka moči med vožnjo po poteh ali v parkih, kjer je težko najti vtičnico, vsaj ne boste obtičali na pol poti med dvema točkama in razočarani zaradi nenapolnjene baterije.

zunanja baterija
Primer zunanje baterije (VIR 2)

Spodaj predlog, koliko močno baterijo izbrati, ko kupujete e-kolesa:

  • Mestna kolesa: najmanj 250 W
  • Cruiser/tovorna kolesa: najmanj 350 W
  • Gorska kolesa: najmanj 450 W
  • Hitrostna kolesa: najmanj 500 W

Zaključek

Svetujemo vam, da se glede moči vedno obrnete na proizvajalca ali vprašate prodajalca!

Električna kolesa so (ne tako kot klasična) precej zapleteni mehanizmi. Poskus razumevanja motoričnega sistema je pri njih ena najzahtevnejših stvari. Na srečo proizvajalci e-koles vedo, da zadovoljne stranke pomenijo dobičkonosen posel, in se bodo običajno potrudili, da bi odgovorili na vsa vaša vprašanja, če se na njih obrnete.

Če vam proizvajalec ni v pomoč, se obrnite na zastopnika ali prodajalca, kot je ekipa NewBike. Z veseljem smo vam pripravljeni pomagati na kakršen koli način. Če niste prepričani, ali je določen model električnega kolesa pravi za vas, ali je moč električnega kolesa dovolj, se obrnite na nas za naše strokovno mnenje. Poleg tega ponujamo tudi testno vožnjo, na kateri se boste najbolj prepričali, kaj vam najbolj ustreza. Nenazadnje pa bomo tudi po nakupu poskrbeli za vaše kolo, saj ponujamo uraden servis, s katerim bo vaše kolo brezhibno še dolga leta. Se vidimo v NewBike!

  • VIR (1) Sixthreezero
  • VIR (2) Electric bike blog

MORDA VAM BO VŠEČ

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Več iz kategorije:Električno kolo