Električno kolo

Gorsko kolesarjenje z električnimi kolesi – da ali ne?

gorsko-kolesarjenje-naslovna

Nova raziskava iz leta 2023 (1), ki jo je naročil British Cycling, je pokazala naraščajočo priljubljenost terenskih e-koles in električnih gorskih koles ter poudarja potrebo po izboljšavah kolesarske infrastrukture in bolj vključujočih politik, ki bi več ljudem omogočili uživanje socialne in zdravstvene koristi te naraščajoče dejavnosti.

Zato danes preverimo, kakšne so prednosti kolesarjenja z električnimi gorskimi kolesi in pa seveda tudi možne slabosti.

Prednosti

Prednost 1: Gorska e-kolesa premagajo razlike v kondiciji

Kaj je lahko lepšega kot kolesariti skupaj? Pred dobo e-gorskih koles so bile v gorah videne predvsem homogene skupine na gorskih kolesih. Podobna stopnja telesne pripravljenosti, pogosto podobna starost. Logično: Kako naj se 65-letni oče povzpne po enako strmih klančinah kot njegov trenirani 33-letni sin?

Ena največjih prednosti e-gorskih koles je torej ta, da pomagajo premagovati razlike v zmogljivosti kolesarjev. Nihče s pomanjkanjem kondicije se ne bo počutil počutiti izključenega, zaradi električne pomoči je kolesarski izlet v gore zdaj lahko užitek za vsakogar.

Prednost 2: Optimalen nadzor obremenitve

Pri gorskem kolesarjenju hitro zmanjka sape. To velja celo za trenirane športnike, ki običajno ne vozijo gorskih koles. Zasopli in tik pod najvišjim srčnim utripom se prebijate po gorah in še posebej po strmih klančinah. Telo deluje popolnoma anaerobno.

Bolj zdrav in učinkovit način za kurjenje maščob je aerobni trening, torej stalna, enakomerna obremenitev. Gorsko e-kolo je popoln pomočnik pri nadzoru obremenitve. Izognemo se skrajnim obremenitvam, utrip pa je prijetnih 120 do 140 srčnih utripov na minuto.

gorska-e-kolesarka

VIR Puch

Prednost 3: Vožnja v hrib je z gorskim e-kolesom zabavna

Ok, ta prednost ne preseneča. Lepo je tudi, ko se na vrh gore pripelješ s kolesom, ne da bi bil popolnoma prepoten. Kar pa je v praksi res prijetno: z električnim gorskim kolesom lahko premagate tudi majhne zapore ali prehode navkreber, kjer se z običajnim gorskim kolesom zataknete. Še ena majhna prednost: speljevanje na strm klanec je z e-gorskim kolesom enostavno.

Prednost 4: Pri spustu se počutite varnejše

Gorska e-kolesa so za spust varna, predvsem pa so lahko zelo zabavna. Ker se še posebej na neravnem terenu počutite varno na masivnem kolesu – težišče v ročici je zaradi elektromotorja precej nižje.

Prednost 5: Z gorskimi e-kolesi na novo odkrijete kolesarjenje

Če radi preizkušate novo športno opremo, se ne morete izogniti električnemu gorskemu kolesu. Ni nujno, da nakup opravite takoj. Gorska e-kolesa omogočajo kolesarska doživetja, ki jih niste vajeni: pospeševanje po makadamski cesti s hitrostjo 20 km/h, vzpenjanje po najstrmejšem klancu v okolici in zaključek 75-kilometrske ture lahko zaključite na 2500 metrih višine brez bolečin v nogah. Na kratko: e-gorsko kolesarjenje je res zabavno.

A pridobiti prepričanega gorskega kolesarja, da preklopi na električno verzijo včasih ni tako enostavno. Pravzaprav ni mogoče zanikati slabosti e-gorskih koles.

Slabosti

Slabost 1: Gorska e-kolesa so dražja

Če želite kupiti električno gorsko kolo, priznamo, ne bo najceneje. Že osnovna cena se prične pri več kot 2.000 €, in če res želite kakovostno električno gorsko kolo, kot je Puch Q 6.6 pa vas bo stalo več kot 3.000 €. A če je gorska vožnja vaša strast in boste kolo uporabljali vsako sezono zelo pogosto, se splača vložiti kak evro več. Vedno pa seveda lahko kolo kupite tudi na obroke.

Elektricno-kolo-Puch-Q-6-2

Gorsko električno kolo Puch je dobra naložba (VIR Newbike)

Slabost 2: Gorska e-kolesa so težja

Ko sedete na električno gorsko kolo, njegova teža ne igra velike vloge. Ampak zanimivo postane, ko moraš sestopiti. Če vam je težko prenašati že klasično gorsko kolo, boste imeli z električno verzijo še večje težave. Ta kolesa namreč tehtajo 25 kilogramov, tudi če odstranite baterijo, bodo lažja le za 2,5 do 4 kilograme.

Namig: Pred prevozom kolesa z avtomobilom baterijo vedno odstranite in varno pospravite.

Slabost 3: Gorska e-kolesa so manj okretna

Dejstvo je, da je klasično gorsko kolo veliko lažje krmiliti v tehničnih prehodih.

Če je baterija nameščena v spodnjo cev tako, da je precej širša, se pri e-gorskih kolesih poveča tudi obračalni krog, krmila ni mogoče toliko obrniti. Ostri ovinki, ki vam omogočajo, da brez težav manevrirate z običajnim gorskim kolesom, tudi kot neizkušen kolesar, zahtevajo največjo koncentracijo – če se vam ni treba niti spuščati in dvigovati za kratek čas.

Slabost 4: Gorska e-kolesa lahko obstanejo

Kaj pomeni za doseg, če ima baterija e-gorskih koles kapaciteto 500 vatnih ur? V primerjavi z običajnimi e-kolesi je izračun dosega za gorsko e-kolo veliko težji. Ker gorski dejavnik pripelje v igro še eno spremenljivko.

Nič ni bolj motečega kot polnilna baterija, ki bo odpovedala pred koncem ture. Z večino električnih gorskih je izjemno težko upravljati brez električne pomoči. Ne samo zaradi povečane teže kolesa, ampak tudi zato, ker je pri številnih pogonih (na primer pri pogosto vgrajenem elektromotorju Bosch Performance CX) čutiti jasen upor pri pedaliranju. Vendar najnovejša generacija pogonov ne zahteva upora pedala.

Nazaj na začetno vprašanje: 500 vatnih ur zmogljivosti baterije preprosto pomeni, da bi lahko vozili dve uri z 250 vatnim motorjem. To je lahko le 30 kilometrov na strmem terenu – ali celo 150 kilometrov na ravnini.

Slabost 5: Stroški obrabe in vzdrževanja so višji pri električnih modelih

Posamezne komponente e-gorskih koles se obrabijo hitreje, ker običajno niso zasnovane posebej za gorska e-kolesa. Velika teža negativno vpliva na zavorne ploščice in zavorne diske, dodatne sile elektromotorja pa zmanjšujejo življenjsko dobo verige, verižnika in kasete.

Če je treba nekatere dele električnega gorskega kolesa zamenjati že po nekaj mesecih, je to lahko tudi posledica človeškega dejavnika: študije so pokazale, da se električno kolo uporablja veliko pogosteje in prevozi več kilometrov kot običajno kolo.

Poleg tega je vzdrževanje teh koles zamudnejše – in zato dražje. Servis električnih koles v specializirani delavnici stane med 50 in 100 evri.

Gorsko kolesarjenje z električnimi ali klasičnimi kolesi?

Na našem seznamu torej najdemo 5 prednosti in ravno tako 5 pomanjkljivosti. Navsezadnje pa se mora vsak sam odločiti, kako tehta prednosti in slabosti. Kdor uživa v vožnji z e-gorskim kolesom, naj se ne boji visokih stroškov in ostalih morebitnih slabosti.

  • VIR (1) British Cycling
  • VIR (2) E-mtb forums

MORDA VAM BO VŠEČ

Comments are closed.

Več iz kategorije:Električno kolo