Posts navigation

Nič ni podobnega občutku svobode, ki ga prinaša vožnja po odprti cesti ali slikoviti poti s kolesom. Medtem ko je porast trenažerjev in aplikacij za sobna kolesa v zadnjih letih noro narasel, vam bo vsak pravi kolesar rekel, da ta niso nadomestilo za vožnjo zunaj. Tudi če imate manjše gibalne ovire imamo enostavno rešitev – električna kolesa so odlična izbira tako za starejše z manj kondicije kot tiste, ki so jim klasična kolesa včasih lahko prevelik napor.

Iskanje kolesarskih poti

Na žalost je iskanje dobrih kolesarskih poti lahko težavno. Če območja ne poznate, je lahko težko vedeti, katere ceste so varne in katerim se je treba izogibati. V tej rubriki vas bomo med drugim naučili, kako najti dobre kolesarske poti, ne glede na to, kje ste. Zagotovili bomo tudi nekaj nasvetov, kako ostati varen na novih poteh med kolesarjenjem. Eden najbolj osnovnih so npr. Google zemljevidi! Google zemljevidi so torej odličen in preprost način za iskanje kolesarskih poti. Če jih želite uporabiti, odprite aplikacijo in vnesite začetno točko in cilj. Kliknite na ikono kolesa. To vam bo pokazalo vse najboljše kolesarske poti med vašo začetno točko in ciljem. Google Zemljevidi imajo tudi funkcijo, ki vam omogoča ogled nadmorske višine vsake poti.

Preverjeni kolesarski izleti

A da se ne boste zanašali samo na Google zemljevide, vas vabimo na pregled vse naših rubrik, kjer boste lahko izvedeli, katere so najlepše kolesarske poti v Sloveniji. Podali se bomo v čisto vse slovenske regije in samo za vas izbrali tista doživetja, ki bodo v vaših srcih in spominu ostala za vedno. Preberete lahko opise kolesarskih poti, za koga so primerne, kdaj jih je najprimerneje obiskati, kaj še vse obiskat v teh krajih in še mnogo več. Gremo raziskovat!

Z nami boste kolesarili po:

Preverite tudi ostale zanimive kategorije na Kolesarjenje.net: